woensdag 5 februari 2014

Verloskundige

-Verloskundige
-Opleiding
Om verloskundige te worden moet je je HAVO- of VWO-diploma hebben en ook je MBO-diploma niveau 4 of HBO-diploma hebben gehaald. Je moet stressbestendig zijn, want je moet soms belangrijke beslissingen nemen in moeilijke situaties.

-Werkzaamheden en werktijden:
Na de geboorte betrek je ook de baby in je zorg en begeleiding, je moet kijken of de baby gezond is en of de reflexen werken enz. Als er iets niet helemaal goed is moeten de moeder en de baby en nacht blijven slapen, en dan testen ze het de volgende dag weer.
Als verloskundige kan je mensen ook doorsturen naar een gynaecoloog, om bijvoorbeeld een echo te maken. Scholing en overleg met collega's, beroepsgroepen in de zorgketen en zorgverzekeraars horen ook bij je vak, zoals de gynaecologie, kraamzorg en de jeugdzorg.
Als je begint als verloskundige verdien je per maand gemiddeld €3.600,- dit kan oplopen tot gemiddeld €4.500,- per maand

-Werkplek
Je kunt werken als zelfstandig verloskundige in een eigen (groeps)praktijk, verloskundige in dienstverband in een praktijk, gezondheidscentrum of ziekenhuisverloskundige in een ontwikkelingsland of als medewerker bij een opleiding of een onderzoeksinstituut (als docent). 

Wanneer iemand thuis bevalt dan mag je naar de patiƫnten thuis om de bevalling te begeleiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten